De maatschappelijke waarde van sport en sportief bewegen is als gevolg van de coronacrisis zichtbaarder dan ooit. Om die waarde voor de samenleving effectief te verzilveren en de gezamenlijke impact te verhogen, start een brede vertegenwoordiging uit de sport met het sectoroverleg Sport en Sportief Bewegen. Deelnemers zijn de KNVB, NOC*NSF, het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), Maatschappelijke Organisaties in de Sport (MOS) en de Vereniging Sportbedrijven Nederland (VSB).

KNVB
KNVB
De KNVB is een begrip in Nederland, als grootste sportbond met ruim 1,2 miljoen leden en meer dan 500 medewerkers. Zij maken zich hard voor het voetbal in Nederland.
MOS
MOS
MOS is een netwerkorganisatie van maatschappelijke organisaties in de sport die samen één loket vormen richting de overheid en andere sectoren, met als missie meer (kwetsbare) Nederlanders in staat stellen duurzaam te sporten en bewegen.
NOC*NSF
NOC*NSF
93 landelijke sportorganisaties (77 sportbonden en 16 geassocieerden) zijn aangesloten bij NOC*NSF en vertegenwoordigen samen bijna 24.000 sportverenigingen met in totaal 5,2 miljoen georganiseerde sporters.
POS
POS
Focus op het belang van de ondernemende sportaccommodaties, voor de toekomst van sportparticipatie in Nederland.
Sportbedrijven Nederland
Sportbedrijven Nederland
Sportbedrijven Nederland is een vereniging van en voor ambitieuze en maatschappelijk geëngageerde sportbedrijven, die hun krachten bundelen om heel Nederland in beweging te brengen.